vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2009.03.12.
Tiszta energia - tiszta környezet

Környezetbarát energetikai fejlesztések uniós támogatással: hét új pályázat környezetbarát energetikai fejlesztések megvalósítására.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében március 10-én öt és a héten még várhatóan két új uniós pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázati kiírások  környezetbarát energetikai fejlesztések megvalósulását támogatják összesen 34 milliárd forint értékben.

A héten megjelenő pályázatok kiemelt célja az energiahatékonyság növelése, a megújuló energiaforrások használata, emellett az energiatakarékosság fokozása nemcsak a fűtési, hűtési, melegvíz rendszerekben, de az elektromos és világítási hálózatban is.
Az új pályázatok támogatják az energiahatékonyság-növelést eredményező beruházások megvalósításához szükséges berendezések beszerzését, telepítését és a telepítéshez kapcsolódó munkálatokat is. Egyes pályázatok segítséget nyújtanak a távhő- és a hőközpontok korszerűsítéséhez és kazánok energiahatékonnyá alakításához is.
Újdonság, hogy az egyik kiírás keretében először nyílik lehetőség a biometán termelésének támogatására.

A célok megvalósulása nagymértékben csökkentheti az energiaköltségeket, hozzájárulhat a klímapolitikai célkitűzések eléréséhez és a CO2 kibocsátás mérsékléséhez.
Pályázatot adhatnak le központi és helyi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak és egyes esetekben vállalkozások is, a sikeres pályázatot kidolgozók 1 millió és akár 1 milliárd Ft közötti összegeket is elnyerhetnek a beadott pályázat kiírásának függvényében.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Környezet és Energia Operatív Program energetikai pályázati kiírásaiban márciustól több jelentős újítást és egyszerűsítést is bevezetett. Az Ügynökség a 100 millió forint alatti beruházásoknál egyszerűsítette a megvalósíthatósági tanulmány követelményeit, kevesebb feltétel támasztásával egyszerűbbé vált a pályázás. Bővült a potenciális kedvezményezettek köre és nőtt a támogatási intenzitás is. Fontos változás még, hogy kombinált pályázati kiírások jelennek meg az energiahatékonyság és a megújuló energia terén.

Az épület-energetikai felújítások és a nyertes pályázatok kivitelezése már 2009-ben pozitívan hat és új megrendeléseket biztosít az építőiparnak. A megújuló energia beruházásokkal zöld munkahelyek jönnek létre, a munkaerő kereslet növekedni fog az építőiparban és a megújuló erőforrással foglalkozó háttériparban is.

Dátum: 2009. március 10.

Forrás: www.nfu.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |